Sekera asistoval, ostatní Slováci v NHL vyšli naprázdno

31.03.2013 Celý región

New York 31. marca (TASR) - Skrátená základná časť hokejovej NHL pokračovala v noci na nedeľu jedenástimi zápasmi, v ktorých si udržali čisté konto až piati brankári. Zo slovenských hokejistov si vylepšil kanadské bodovanie len obranca Andrej Sekera, ktorý zaznamenal svoju ôsmu asistenciu v sezóne, ale jeho tím Buffalo Sabres prehral doma s Washingtonom 3:4 po samostatných nájazdoch.

Hokejisti Pittsburghu Penguins zvíťazili doma na New Yorkom Islanders 2:0 a dosiahli pätnáste víťazstvo v rade. Brankár tučniakov Tomáš Vokoun vychytal nulu v druhom zápase za sebou a Penguins tak vyrovnali druhú najdlhšiu víťaznú sériu Islanders z roku 1982. Súčasne stanovili nový klubový rekord, keď v hale Consol Energy vyhrali 12. domáci duel v rade. Domáci hrali prakticky celý zápas bez svojho lídra a kapitána Sidneyho Crosbyho, ktorého hneď pri prvom striedaní zasiahol puk do tváre. Slovenský obranca v drese ostrovanov Ľubomír Višňovský mal jeden mínusový bod, ale s necelými 28 minútami bol najvyťaženejším hráčom tímu.

Ďalší Slováci vyšli naprázdno. Philadelphia bez zraneného Andreja Meszároša zdolala Boston 3:1, pričom v tíme hostí skončil Zdeno Chára s jednou mínuskou. Marián Gáborík pokračoval vo svojich bodových suchotách, zaznamenal jednu mínusku a New York Rangers prehral v Montreale 0:3. Naopak, z víťazstva sa tešil Tomáš Kopecký, ktorého Florida zdolala doma New Jersey 3:2 po predĺžení. Slovenský útočník si do tabuľky pravdy zapísal jeden plusový bod.
 
Výsledky - NHL:

Philadelphia - Boston 3:1,
Pittsburgh - NY Islanders 2:0,
Winnipeg - Carolina 1:3,
Colorado - Nashville 1:0 pp,
Minnesota - Los Angeles 4:3 pp a sn,
Buffalo - Washington 3:4 pp a sn (A. Sekera za domácich 0+1),
Montreal - NY Rangers 3:0,
Ottawa - Toronto 0:4,
Florida - New Jersey 3:2 pp,
Edmonton - Vancouver 4:0,
San Jose - Phoenix 3:2 pp a sn
 

Vyberte región